gondolatok az égről a földön

Szemetesládám. Igen, ez a blog a szemetesládám. Amit nem tudok senkinek elmondani, vagy nem akarok, mert nincs a közelemben senki, aki megérthetné, azt leírom ide, könnyítek magamon. Néha az indulat szüli a szavakat, máskor a fájdalom vagy a boldogság. Egy egy pillanatot ovlashatsz életemből, létemből, gondolataimból. Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

mikulás II.

2007.12.07. 00:21 - felhővándor

Gondolkodtatok már valaha is azon, hogy miért van az, hogy egyes gyerekeket álom havának 6. napján, míg másokat csak a 24. nap éjszakáján látogat meg a mikulás?
Megkülönböztetettség?
Mégis miért?
Miért kapunk mi kétszer ajándékot, mások miért csak egyszer?
Globalizálódó világunkban vajon hogyan fog globalizálódni a mikulás? Vagy a jövőben is megkülönböztet egyes gyerekeket? Az angolok nem olyan jók, és ők csak sok nappal később érdemelnek tőle ajándékot, Jézuskától egyáltalán nem? Vagy hogy működik mindez?
Tudom ennek történelmi, és hasonló alapjai vannak. De akkor is. Talán túl sokat gondolkodó gyerek voltam, de soha nem értettem, hogyha karácsonykor jön a mikulás (mert a filmekben így volt, és igen, néztem néha filmeket is, meg rajzfilmet, nem csak könyvmolykodtam, illetve kazettát hallgattam), akkor mikuláskor náluk nincsen semmi? Még egészen kicsinek, amikor ezt kezdtem felfogni volt egy olyan gondolatmenetem, hogy biztos összeveszett Jézuska meg Mikulás és helyet cseréltek, vagy megosztották  a gyerekeket, hogy ne kelljen annyi helyre egy napon ajándékot vinni...
Nálunk 2 valaki is hoz ajándékot. Mégsem adunk egyiküknek sem sütit sem innivalót. Máshol, ahol csak a Mikulás jár íratlan szabály ezek kikészítése a konyhaasztalra vagy a kandallópárkányra. Talán ahol csak egy van ott még a gyerekek is jobban megbecsülik?

Eltérő országok, államok, közöttük emberek alkotta határral, eltérő szokásokkal. De a gyermek mindenhol ugyanolyan gyermek... Nem érdemel sem kevesebbet, sem többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://egivandor.blog.hu/api/trackback/id/tr46255123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóth niki 2007.12.10. 17:37:35

szeretnék egy fehér boldog karácsonyt:-)

felhővándor 2007.12.10. 18:16:12

Azt sajnos én nem adhatok Neked, de azért rajta leszek a témán... Majd beszélek a haverokkal ott fenn, hogy kérünk ide le egy kis havat december 23-25ig... :P (aztán vagy bejön, vagy nem)
A boldogság viszont csak benned gyökerezik. Boldog leszel, ha az akarsz lenni...
További szép napot!
süti beállítások módosítása