gondolatok az égről a földön

Szemetesládám. Igen, ez a blog a szemetesládám. Amit nem tudok senkinek elmondani, vagy nem akarok, mert nincs a közelemben senki, aki megérthetné, azt leírom ide, könnyítek magamon. Néha az indulat szüli a szavakat, máskor a fájdalom vagy a boldogság. Egy egy pillanatot ovlashatsz életemből, létemből, gondolataimból. Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

gondolatok a második világháborúból...

2007.06.17. 14:17 - felhővándor

Bocsássatok meg, nem akarok császár lenni -az nem az én utam - nem akarok senkit irányítani vagy leigázni.
szertenék segíteni mindenkinek, akinek lehet, zsidóknak, idegeneknek, fekete és fehér embereknek.
mindannyian boldogságban szeretnénk élni, nem nyomorban. nem akarunk gyűlölni és megvetni másokat. ez a világ egy hely mindenkinek. a jó világ gazdag, és képes mindenkit ellátni.
az élet útja szabad és gyönyörű.
de mi elvesztettük ezt az utat.
a pénzsóvárság elmérgesítette az emberek lelkét- elbarikádozta a világot gyűlölettel, helybenjárással a nyomoron és a vérontáson keresztül.
van fejlődési sebességünk de bezártuk magunkat: a gépek adnak bőséget, jobbat, mint amit mi akartunk. az ismereteink kiábrántdulttá tesznek, az okosságunk erőssé és kegyetlenné. túl sokat gondolkodunk és túl keveset érzünk. több emberségre van szükségünk, mint gépekre, több jóságra és kedvességre, mint okosságra. ezek nélkül az életünk kegyetlen lesz és mindent elveszítünk.
a repülőgépek és a rádió közelebb hozott minket egymáshoz. természetesen ezek a találmányok lármát csapnak az emberi jóságért, az egyetemes testvériségért, mindenki egyetértéséért.
a hangom elér milliókhoz a világon mindenhova, kétségbeesett férfiak, nők, kisgyermekek millióihoz, a rendszer által megkínzott papokhoz és a bebörtönzött ártatlan emberekhez, mindazokhoz, akik hallanak engem, amikor azt mondom " ne hagyjunk fel a reménnyel /ne essünk kétségbe/"
nyomorban élünk. de a pénzvágy felhagyása, az emberek keserűsége, akik félnek az emberi fejlődés útjától: ez emberek utálata el fogja tüntetni, és a diktátorok meg fognak halni, az erő, amit az emberektől nyertek, vissza fog kerülni az emberekhez. olyan gyorsan, ahogy egy ember meghal a szabadság soha többé nem lesz megsemmisült.

katonák! - ne adjátok oda magatokat a brutalitásnak, az embereknek, akik lenéznek, rabul ejtenek titeket - akik uraljátok az életeteket. mondjátok meg mit csináltok, mit gondoltok, és mit éreztek, azoknak akik gyakorlaztatnak titeket, azoknak akik úgy bánnak veletek, mint a marhákkal, akik ágyútöltetnek használnak titeket.
ne adjátok oda magatokat ezeknek a nem normális embereknek, gépembereknek, gép lélekkel és gép szívvel!
ti nem vagytok gépek!
nem vagytok marhák! emberek vagytok! szeretet van a szívetekben. ti nem gyűlöllitek -csak a nemszerető gyűlöl - a nem szerető és nemnormális embereket. Katonák - ne harcoljatok a szolgaságért, harcoljatok a szabadságért!

Lukács evangéliumának 70. fejezetében írja : "Isten királysága az emberekben van" - nem egy emberben, nem az emberek egy csoportjában -de minden emberben - Benned! neked, az embernek van erőd gépeket gyártani, van erőd boldognak lenni! van erőd szabaddá és gyönyörűvé tenni ezt az életet, egy csodálatos kalandot csinálni belőle.
akkor a demokrácia nevében használjuk ezt az erőt -tegyünk mindent egységessé!!! harcoljunk egy új világért, egy tisztességes világért, ami esélyt ad az embereknek a munkára,  ami jövőt, öregséget és biztonságot ad. ezeknek a dolgoknak az ígéretével kegyetlenek emberek felemelkednek, de ők hazudnak! nem teljesítik az ígéreteiket, soha nem akarják! a diktátorok szabaddá teszik magukat, de a népet szolgává! harcoljunk az ígéretek teljesítéséért! harcoljnk egy szabad világért, pusztítsuk el a nemzetközi akadályokat, pusztítsuk el a pénzvágyat, gyűlöletet, tudatlanságot! harcoljunk az értelem világáért, a világért, ahol a tudomány és a fejlődés fontos minden ember boldogságához.

Katonák! a demokrácia nevében egyesüljünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://egivandor.blog.hu/api/trackback/id/tr56100352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása