gondolatok az égről a földön

Szemetesládám. Igen, ez a blog a szemetesládám. Amit nem tudok senkinek elmondani, vagy nem akarok, mert nincs a közelemben senki, aki megérthetné, azt leírom ide, könnyítek magamon. Néha az indulat szüli a szavakat, máskor a fájdalom vagy a boldogság. Egy egy pillanatot ovlashatsz életemből, létemből, gondolataimból. Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

válassz!

2008.07.13. 11:50 - felhővándor

Igazából még nem is tudom, hogy mit szeretnék írni Neked. Sok minden történik körülöttem, sok minden jó, és sok minden kevésbé jó, ami természetesen jó.

Talán pont ezt. Ha már így belekezdtem. Sok embert érnek bántalmak, fájdalmak. Ezek vagy másik embertől (emberektől), vagy önmagától, esetleg csak úgy a nagy vilgától származnak. Mindenkihez eljutnak ezek. Mostanában főleg. Mondhatnám, hogy kikerülhetetlen. De nem mondom, hiszen kikerülni ezeket felesleges. De tényleg. Inkább be kell őket engedni teljesen, egészen a szíved közepébe, átélni, és tanulni belőle. Ha ezt megtanulod, akkor könnyebb lesz. Tudom, ez most furán hangzik, de mégis. "szeresd a rosszat jóvá". Ez egy nagyon tartalmas tanítás, és nagyon ősi. Igaza van. Mondjuk elég nehéz eljutni addig a pontig, ahol meg tudod ezt tenni. De ha ott vagy, akkor már semmi nem akadályoz meg. Göröngyös az út, amelyen jársz. Kétségtelen. Mégis van választásod. Az első, hogy elesel minden göröngyben. Hogy ez milyen, azt gondolom ismered, nem írom le. De tudom, hogy tudod, érzed, hogy nem az igazi. A második, hogy nem veszel tudomást a göröngyökről, és továbbhaladsz. Amint elesel felkelsz, és rohansz tovább vakon. Nem jó. Átmenetileg megoldásnak tűnhet, de akkor kimarad a göröngyök tanítása. Pedig fontos, nem véletlen, hogy ott vannak előtted, és pont azok. Tanulnod kell belőlük! A harmadik választás, hogy figyelmesen jársz, és elkerülöd őket. Mindig úgy lépsz, hogy nehogy érintsd őket. Ehhez rengeteg energia és figyelem kell, és sajnos nem egészen járható út, mivel nem mindig tudod kicselezni a többi embert, és önmagadat. A negyedik választási lehetőséged, hogy figyelmesen jársz, úgy mint az előbb, és elsimítod a göröngyöket. Egyszerűen amikor odaérsz, belekerülsz az adott szituációba, szeretettel, megértéssel fordulsz mindenki felé, és a leckére koncentrálsz. Arra, hogy ebből mit kell tanulnod. Mindezt annak tudatában, hogy az életed célja a tanulás. Ha megtanultad, amit meg kellett tanulnod a göröngy szépen belesimul a földbe. Többé nem eshetsz el benne. Persze ezt nem olyan egyszerű, és az ember sokszor magába fordul. De ha néha néha egy egy göröngy elsimul, már az is nagyon nagy lépés előre!  Hidd el!

Minden hozzáállás kérdése. Ha nyitottan, szeretettel fordulsz minden felé megkönnyíted a dolgodat. Éld meg saját tökéletességedet az életben.
 

A választás a tied!

A bejegyzés trackback címe:

https://egivandor.blog.hu/api/trackback/id/tr31565913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása