gondolatok az égről a földön

Szemetesládám. Igen, ez a blog a szemetesládám. Amit nem tudok senkinek elmondani, vagy nem akarok, mert nincs a közelemben senki, aki megérthetné, azt leírom ide, könnyítek magamon. Néha az indulat szüli a szavakat, máskor a fájdalom vagy a boldogság. Egy egy pillanatot ovlashatsz életemből, létemből, gondolataimból. Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

vélemény

2007.06.11. 21:42 - felhővándor

miért mondtok véleményt akkor, ha nem tudtok semmit?

megítéltek, véleményeztek, olyan dolgokkal vádoltok, amiről semmit nem tudtok. nem ma kaptam az elsőt, talán már az ezredik is volt. de ez fájt eddig a legjobban. olyan ember mondott véleményt és úgy, hogy egyáltalán nem tud semmit és az egész célja csak az volt, hogy megalázzon. eszembe jutott Richard Bach egy mondata :

"Élj úgy, hogy soha ne szégyelld, ha a világ megtudja, mit teszel, mit mondasz, még akkor is, ha nem igaz, amit a világ megtudott." ( A Messiás kézikönyve)

nem szégyelljem magam? nem teszem. tényleg. ez egyáltalán nem az. egyszerűen fáj. enyni. elegem van belőle. és ha kérditek, hogy miért nem mondok vélemény, hát ezért.

mindet talán csak azért lenne, mert más az értékrendem? az életstílusom? mert kilógok a sorból?más színű tégela vagyok a falban? miért?

miért kell mindig véleményeket hallgatnom kérdés nélkül? ha kérem, akkor bízva abban, hogy a tényleges vlkenlbyt hallom szívesen hallgatom. de így? miért csak bántani tud a legtöbb ember? mintha ez lenne a legfontosabb dolog az életünkben. mintha ez lenne a mozgatórugó.

borsz iszik, vizet prédikál. tudom, közhely. de általános magatartást mutat. áhítatot tartanak, beszélnek szeretetről, barátságról, érzelmekről és az első adandó alkalommal megalázza mosolyogva azt, akit csak tud. fogalma sincs közben az érzelmekről. nincsenek neki? olyan nem lehet. mégis. arca kedves, de annyi gonoszság lakik benne. mintha már már nem is lenne. nem fogom talán soha megérteni az ő személyét. soha nem is szeretném már. én szeretem őt. őszintén.  sárga.

véleményt mondtam. hát én sem vagyok különb? miért várom másoktól, hogy többek legyenek? én sem tudok az lenni. mástól mégis szeretném? hogy lehetek ilyen? kiérdemlem az ember jelzőt?

szenvedek sokszor mások véleményétől és tudom mennyire fájdalmas ez. mégis ugyanúgy fájdalmat okozok. bosszú? már azt sem tudom, mit jelentenek a szavak.

gyűlölöm önmagam, a világ nagyrésze gyűlöl engem, csak egyvalaki szeret. Ő. van néhány barátom is. nem tudom, hogy ők mondanak e vélményt rólam. én nem mondok véleményt róluk. se jót, se rosszat. megpróbálok vélemény nélkül élni. nem tudom menni fog e, de nem szeretnék a véleményemmel senkit megbántani. nem szeretnék véleménnyel lenni a világról. teljes szeretnék lenni itt.

csak egyvalakiről van véleményem : önmagamról...

A bejegyzés trackback címe:

https://egivandor.blog.hu/api/trackback/id/tr1596977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása