gondolatok az égről a földön

Szemetesládám. Igen, ez a blog a szemetesládám. Amit nem tudok senkinek elmondani, vagy nem akarok, mert nincs a közelemben senki, aki megérthetné, azt leírom ide, könnyítek magamon. Néha az indulat szüli a szavakat, máskor a fájdalom vagy a boldogság. Egy egy pillanatot ovlashatsz életemből, létemből, gondolataimból. Köszönöm, hogy ellátogattál hozzám!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

az átokról

2007.06.10. 04:30 - felhővándor

igen, ez az iwiw-es gondolatmenet. de megérdemli a helyet itt is....

átok. át-ok. én. az egom. valamit csinálok.
adok. ád-ok. nem én. nem az egom. valamit ő tesz, rajtam keresztül. "eszköz" vagyok.
hogy mi az átok az egyének számára, az a mai világban teljesen meghatározhatatlan, számukra értelmezhetetlen. sokan azt hívják átoknak, ami rossz. egyesek még a gyermeküket is "kis átok"-nak becézik. (tapasztalat)
véleményem szerint. (vagy valaki másé szerint?)
akkor átok, ha nem Ő irányít, hanem mindent az ego határoz meg. ha az ego kerül előtérbe teljes mértékben, minden eltörpül mellette. mikor ösztönlénnyé válok. akkor át-ok. mindent nevezhetünk átoknak, ami az egoból jön. és semmit, ami Tőle. miért büntetne minket, ha  ot adott nekünk, az Életet? lehetőséget a tanulásra? arra, hogy most itt legyünk, valamit megtanuljunk, amit csak itt lehet? és örömet, bizalmat, célt. a visszatérés lehetőségét.
átok. átkozódik. az átoknak nem része a szer-elem. túlzottan is földi fogalom az átok. az ádás hiánya.

ádok. áldok. Az EGY bennem. Én.
átok. ártok. Az Egom. Én.
(érdekes, hogy amíg az "r" egy kemény hang, addig az "l" lágy... már csak ez is rengeteg dolgot kifejez...)

itt a válaszom: (a kérdés az volt, hogy lézetnek e átkok)
léteznek. ha engeded nekik, hogy létezzenek. hogy van-janak. ha akarod, hogy létezzenek. ha adsz nekik teret, értelmet, lényeget. mert mindennek Te vagy itt az irányítója! ez a Te világod, senki másé. Te irányítasz. midnennek lényege Te vagy. akkor hogy lehetnek átkok? ha te magad leszel az átok, ha te magad hozod létre az átkokat. és hogy igaz e a hatásuk? ezek után ismeritek ezt a válaszomat is, de azért leírom. Te irányítod őket. olyan a hatásuk, amilyet adsz nekik. amilyenné teszed őket. ilyen Egy-szerű minden...

A bejegyzés trackback címe:

https://egivandor.blog.hu/api/trackback/id/tr595960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása